zondag 5 oktober 2008

6000 miles and 6 meals

Even een kort berichtje vanuit het hotel in San Francisco... Na een ontbijtje met paps en mams (meal count: #1) op Schiphol met een beetje vertraging vanmorgen vertrokken richting Londen Heathrow, want volgens de captain was het 'exciting weather at Schiphol and exciting weather at Heathrow and nowadays pretty much everything results in delays at Heathrow', dus moesten we even 20 minuutjes wachten. Na een kort vluchtje (meal count: #2) bagage opgepikt op Heathrow en alweer ingecheckt voor de vlucht naar San Francisco, waarna mijn Zeer Verdachte Medicijnvoorraad ertoe leidde dat bij de security m'n hele tas doorzocht moest worden en zelfs m'n i-pod gescand moest worden... weird. Op Schiphol maakt niemand zich daar druk om... Anyway, lunch op Heathrow volgde (meal count: #3) en daarna boarding van de Boeing 777 van United (OK, na alleen maar Ryanair/Easyjet/Transavia te hebben gevlogen was ik wel even onder de indruk van de grootte van dat ding!!). Een uur of 10 en een maalijd en snack later (meal count: #4 and #5) eindelijk aangekomen op San Francisco International Airport. Gauw met de BART naar het hotel, waar ik een half uurtje later Sanne en Jannes trof! Superleuk om ze weer een samen te zien, en we zijn in Chinatown in San Francisco maar even een hapje gaan eten (meal count: #6). Je merkt: ik heb genoeg eten naar binnen gewerkt om de komende 2 dagen geen honger te lijden, haha!

Nou... ik ga maar eens slapen, het is hier 23:30 en ik ben nu al 26 uur op. Morgen gaat de wake-up call al om 5:15, want m'n vlucht naar Hawaii vertrekt om een uur of 9 weer.

PS. Voor diegenen die ooit nog naar SFO vliegen... zorg dat je een stoel aan het raam aan de rechterkant van het vliegtuig krijgt!!! Het uitzicht op Groenland is echt bizar mooi en maakt de keren dat je degene naast je moet vragen of je er even uit mag meer dan waard.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Deesje,

Als zoveel maaltijden maar geen overgewicht veroorzaken op je volgende vluchten (hi, hi..., grapje!).
Dat van die controles op Heathrow: tsja, je had al een voorproefje van alle formaliteiten gehad bij het aanvragen van een visum! Maar met Engeland is het altijd gezeur, ook met de boot. Weet je nog die keer met het broodmes?
Hier in Nederland is de maandag weer begonnen. Jij ligt nu waarschijnlijk nog dik te snurken, hier is het 10 uur en grijs. Voor straks: goede vlucht richting Hawaii, don't forget to put back the flowers in your hair (when you were going to SF...)

Knuffels, Anne-Marie

Jord zei

Hey Desire,

Leuk te lezen, hoe een "oer"-Hollandse meid een wereldreis ervaart... hehe!

Ben benieuwd hoe je het gaat vinden, een maat van mij vertrekt vanaf Maui naar NL over een paar dagen, maar heeft wel al die tijd een blog bijgehouden. Misschien handig voor wat tips: http://jipopmaui.waarbenjij.nu

Hoop dat het je toch al goede verwachtingen gaat overtreffen en dat je een wereld-tijd tegemoet gaat. Ik zal iig je blog met veel plezier blijven lezen!

Groetjes vanuit het druilerige NL,
Jord